5 lépés, hogy elengedd a félelmeidet, és elérd a céljaidat!

2019.02.08

A Vonzás Törvénye működik, az elme ereje hatalmas, olvasható, hallható szinte mindenhol. Ez valóban így van, de mi van akkor, ha programozol, teremtesz, és mégsem jön a várva várt eredmény? Valószínűleg félsz. Engedd el a félelmeidet!

Szeress!

A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a félelem. Ezért szeresd önmagad, szeress másokat, éld az egész életedet a szeretet szemüvegén keresztül! Gyakorold az elfogadást, a toleranciát, és mellőzd a kritikát, mások és magad felé is. Bízz saját magadban, hiszen ha elindulsz a célod felé és megbotlasz, az nem baj. Nem az a lényeg, hogy ne ess el, hanem ha elesel állj fel és menj tovább. Ha magadat el tudod fogadni, könnyebben fogadsz majd el másokat is.

Ne félj a kudarctól!

Gondolkozz el azon, hogy mi van akkor, ha esetleg nem sikerül elérni a célodat? Mennyiben fogja befolyásolni a további életedet az esetleges kudarc? Igen esetleges, mert nézőpont kérdése. Sokak szerint a kudarc egyszerűen a kitartás hiánya. Ha végiggondolod, hogy te úgy vagy értékes ahogy vagy, akik szeretnek, úgy szeretnek amilyen vagy, akkor rájössz arra, hogy nem kell megfelelned azzal, hogy mindenképpen megvalósuljon a vágyad. Ekkor pedig nagyobb eséllyel fogod elérni amit szeretnél, mert már nem lesz rajtad görcsös érzés, és a kudarctól való félelem is elillant már.

Értékeld önmagad!

Figyelj arra mit gondolsz magadról. Lehet, hogy nem vagy magaddal megelégedve, de az egyáltalán nem biztos, hogy annyira rossz vagy, mint amennyire te gondolod. Sokkal több jó van benned, mint hinnéd, fókuszálj ezekre a dolgokra a jövőben. Először lehet, hogy furcsa lesz, de egy idő után már természetessé válik, hogy tudod, hogy egyedi és megismételhetetlen vagy, és megérdemled az élettől a legjobbat. Ne foglalkozz azzal, mit gondolnak mások, ne akarj megfelelni mindenkinek. Aki szeret ilyennek szeret, aki meg nem az úgysem fog akkor sem, ha megváltozol. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne akarj fejlődni, de ne másnak akarj megfelelni, és ne ez alapján cselekedj, mert ez szintén csak görcsössé tesz. Mivel egyedi vagy, az utad is egyedi. Az útvonal is, és az út bejárási ideje is. Ne hasonlítsd magad másokhoz, értékeld, hogy elindultál a célod felé, és tudd, hogy minden lépéssel közelebb vagy hozzá.

Nyilvánulj meg pozitívan!

A gondolat testet öltése a szó, tehát, ha első lépésben figyeltél gondolataidra, akkor második lépésben figyelj a szavaidra. A legcélravezetőbb, ha először általánosan áthangolod magadat a pozitív szavak használatára, majd ha már 80%-ban pozitívat gondolsz, érzel, akkor célzottan, szavaiddal is elkezdheted megtámogatni a vágyadat. Ne ismételd, hogy: nekem ez úgy sem sikerül, szerencsétlen vagyok, helyette mondhatod azt,: minden lépéssel közelebb vagyok a célom eléréséhez, ma is tettem érte valamit, jó úton vagyok.

Építs pozitív énképet!

Amikor teheted állj egy tükör elé, és mondd a saját szemedbe, hogy szereted magadat. Keress valamit a tükörképeden, ami tényleg tetszik, mert ha túl nagy az ellenállás, akkor nem fog működni. Louise L. Hay szerint legalább háromszázszor kell elmondani naponta egy pozitív állítást, hogy beépüljön. Csak akkor működik, ha legalább valamennyi érzelmet bele tudsz vinni, ezért kell találnod legalább egy valamit amit értékelni és szeretni tudsz magadban. Próbáld meg egyre inkább észrevenni a jó tulajdonságaidat, ismerd el magad, ha valamit sikerre vittél. Hibáidra tekints úgy, mint az útjelző táblákra amelyek nem a megfelelő irányba visznek. Örülj, hogy megmutatkozott miken kell változtatnod, és legközelebb már cselekedj a jó iránynak megfelelően.