Engedd el ezt a 3 dolgot, és megváltozik az életed!

2019.01.21

Régóta foglalkozol a céljaiddal, pozitívan gondolkodsz, de valami mégis visszatart attól, hogy sikeres légy? Vizsgáld meg mennyire tetted magadévá a következő érzéseket, és engedd el őket, hogy megvalósulhasson amire vágysz!

Elutasítás

Tény, hogy az elutasítás egy nagyon fájdalmas és csalódást okozó dolog, ami sok esetben a jövőben is kifejti a hatását a félelem formájában. Hiszen, ahogy a mondás is tartja, aki egyszer megégette magát, már a langyostól is fél. Érdemes azonban visszagondolni magára a helyzetre, mert nagyon sokszor nem téged, mint személyt utasítanak el, hanem magát az adott helyzetet. Ha mégis előfordul, hogy te nem kellesz egy szituációban, akkor gondolj arra, hogy ez annak az egy embernek a véleménye, és igyekezz nem átvinni mindenkire, és ne gondold azt, hogy te úgy ahogy vagy, rossz vagy.

Elutasítani azonban nem csak a rosszat, a jót is el lehet, de a jó hír az, hogy ennek a gyökere ugyanaz, mint amikor a félelem irányítja a cselekvéseidet. Mert ha azt gondolod, hogy nem érdemled meg, hogy jó dolgok történjenek veled, az azért van, mert leértékeled magad, és érdemtelennek érzed magad arra, hogy örömben, boldogságban, jólétben részesülj. Leértékelni pedig azért értékeled le magad, mert valamikor valaki leértékelt, és te elhitted, hogy értéktelen vagy. Nézz bele ezekbe a helyzetekbe, és vizsgáld meg, mi az ami eredendően a tiéd, és mi az ami csak azért lett a tiéd, mert valamikor, valahol, valakitől elfogadtad, és magadévá tetted.

Harag, neheztelés

A harag, a neheztelés azért jön létre benned, hogy távol tartsd magadtól azt aki bánthat, tehát egy védekezés. Ez egyébként, ha másképp nézel rá, nagyon jó önismereti módszer lehet, hiszen, ha valaki bántani tud, akkor ott valami téged megérint. Ha erre ránéztél, és még vannak olyan esetek az életedben, amikor úgy érzed, ez jogos harag volt, akkor gondolj arra, hogy akkor amikor valaki megbántott, csak azt tette, amit az adott pillanatban a legjobbnak gondolt, és amire éppen képes volt. Senki nem fog rosszabb döntést hozni, ha tud jobbat is, ha meg nem tud, akkor az volt a legjobb. Ebből kiindulva könnyebb megérteni a fájó eseményeket, és ha meg tudod érteni, hogy ki miért reagált úgy ahogy, akkor meg is tudsz majd bocsátani. Ez neked lesz fontos, mert a harag a te lelkedet mételyezi, rengeteg energiát elvesz, amit értelmesebb dolgokra is lehetne fordítani. Ha úgy kezeled, hogy: -ami volt, elmúlt, változtatni nem lehet rajta,- akkor értelmét veszti a "haragszomrád" te pedig a helyzettől függetlenül is jól tudod majd érezni magad.

Sajnálkozás

A sajnálkozás egy egész életet tönkre tehet. Beteggé, és passzívvá tesz. Mert ha abban a meggyőződésben vagy, hogy veled 5 évvel ezelőtt ez meg ez történt, akkor belekerülsz egy lehúzó spirálba, és elhiszed, hogy azért rossz azóta is az életed. Azon kívül, hogy előbb-utóbb a negatív érzelmek testileg és lelkileg is megbetegítenek, ezzel a mentalitással a felelősségvállalást is áttolod magadtól egy szituációra, de így az egész életed irányítását kiengedted a kezedből. Tekints egy kicsit másképp a dolgokra, az már úgyis lezárult, vedd egy leckének, tanulj belőle. Nézd meg, hogy hogyan mehetsz előre, úgy, hogy ami már egyszer nem sikerült, azt tudatosan nem követed el még egyszer. Szabadítsd fel magad a bűntudat alól, gondolkodj azon, hogyan tudnál elindulni az álmaid irányába. Mert a boldogság csak akkor köszönt be hozzád, ha te is teszel egy lépést felé.