Így tedd harmonikusabbá a kapcsolataidat!

2018.12.22


Életünk egyik legmeghatározóbb területe a párkapcsolat, de a teljességhez más jellegű kapcsolatokra is szükség van. Óhatatlan, hogy néha zavarossá válnak a másikhoz való viszonyulásaink, de ennek nem kell így maradnia. Minden kapcsolatodba visszacsempészheted a harmóniát.

Kommunikálj!

Ha bármilyen probléma merül fel a kapcsolataidban a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb dolog megbeszélni a másikkal a dolgokat. Persze ez csak akkor hoz igazán eredményt, ha a tisztázást szeretet kíséri. Ha a közös kommunikáció arról szól, hogy revánsot végy, vagy mindenképpen tudasd a másikkal a sérelmeidet, rázúdítsd a fájdalmaidat, és védjed az igazadat, akkor az eredmény csak rosszabb lesz.

Láthatatlan szálak

Tudd, hogy minden kapcsolatban láthatatlan szálakkal kötődtök egymáshoz. Ezek a láthatatlan szálak energia formájában vannak jelen. Így akkor is hatással vagy a másikra, és ő is rád, amikor nem találkoztok fizikálisan egymással, csak gondoltok egymásra. Persze nem mindenkivel egyforma a kötődés, mert ez függ a kapcsolat erősségétől. A gondolati hatás erőssége pedig az érzelem intenzitásától függ. Ennek tudatában már könnyű megérteni, hogy ha valakivel veszekedtél, az még akkor is hat a kapcsolatotokra, ha már a tényleges esemény nincs jelen. Ha folyamatosan fenntartod magadban a történéseket, visszagondolsz rá, elmondod másnak, akkor újra és újra megidézed azt az energiát, ami éket vert közétek. Így előbb-utóbb átveszi az irányítást a negatív energia, rossz érzés, így mehet tönkre egy kapcsolat egy látszólag apró dolog miatt is. De ez nem törvényszerű, bármikor megváltoztatható, visszafordítható.

Küldj áldást!

Áldást küldeni nem csak akkor érdemes, amikor valami gond van, hanem őszintén, szívből bármikor, hiszen az áldás egy pozitív energia, amivel segíted a másik embert és neked is jobb lesz, hiszen azt kapod vissza, amit másnak kívánsz. Viszont, ha harmonizálni szeretnél bármilyen kapcsolatot, akkor áldani "szinte kötelező". Persze csak szívből. Ha el tudod fogadni a fent leírtakat, akkor már tudod, hogyha jót kívánsz, jókat gondolsz valakiről, akkor a pozitív energia kerül túlsúlyba, vele kapcsolatban. Ha ezt következetesen csinálod, biztos, hogy harmonikus lesz a viszony közöttetek.

Keresd a jó tulajdonságokat

Ha valakivel gondod van, ülj le, és vedd számba a jó tulajdonságait. Még akkor is van neki, ha haragszol rá, és rossz embernek tartod. Ha találtál néhányat, fogj egy papírt és írd le. Legalább ötven jó tulajdonságig ne állj meg! Lehet, hogy elsőre nem fog menni, csak öt vagy tíz dolog amit a másikban jónak találhatsz, de minél inkább a másik jó tulajdonságaira összpontosítasz, annál több fog eszedbe jutni. És ha jót gondolsz róla, azt megérzi. Ha te teszed meg az első lépést a békülés felé, könnyebben fog menni, mint hitted volna, de még az is lehet, hogy ő keres meg téged, és nyújt neked békejobbot.

Mondd el, írd le!

Ehhez a gyakorlathoz lazulj el, és képzeld magad elé, hogy elmegy hozzád vendégségbe az illető. Ültesd le, gondolatban, kínáld meg néhány finomsággal, és meséld el neki nyugodtan lényegre törően, mi volt a problémád. Majd azt is mondd el, mit szeretnél, mit várnál tőle, és, hogy neki mért jó, ha megteszi. Gondolatban öleljétek meg egymást, búcsúzzatok el békével, szeretettel.

Ha úgy gondolod könnyebb leírni a gondolataidat, mint kimondani, akkor szintén szeretettel írj egy levelet, ugyanolyan szempontok alapján, mint amikor gondolatban vendégségben volt nálad. Nem szükséges feladnod a levelet, csak képzeld el, hogy a benne lévő információt megkapta. Lásd, hogy elolvassa, megért téged. Lásd, hogy a kapcsolat köztetek újra harmonikus.